SZELLŐZTETŐ BERENDEZÉSEK ÉS TERMOVENTILÁTOROK

SZELLŐZTETŐ VENTILÁTOROK

Szellőztető ventilátoraink jellemzően ipari és mezőgazdasági létesítmények légcseréjét biztosítják. Axiális ventilátoraink falnyílásban (FAX) vagy csővezetékben (FAXCS) helyezhetők el. A ventilátorok normál (FAX, FAXCS), vagy robbanásbiztos tokozású (FAX-R, FAXCS-R) villamos motorokkal szereltek.

FAX, FAX-R típusjelű axiális ventilátor

A FAX típusjelű ventilátorok elsősorban fali szellőzőként alkalmazhatók általános szellőzés céljára, -20ºC és +40ºC közötti hőmérsékletű, szilárd szennyeződést, robbanó valamint korrózív komponenseket nem tartalmazó, tiszta levegő szállítására.
Kizárólagosan vízszintes tengelyezéssel építhetők be. A légszállítás iránya nem változtatható.FAXCS, FAXCS-R típusjelű csővezetékbe építhető axiális ventilátor

A FAXCS típuscsalád ventilátorai a FAX típushoz hasonló felhasználási területre készülnek. Beépítésük elszívó vagy befúvó rendszerek csővezetékeinek vízszintes vagy függőleges szakaszaiba is lehetséges.A légszállítás iránya a motor felől a járókerék felé irányul.

TKZS típusjelű túlnyomást- kibocsátó zsaluk

A TKZS típusjelű zsaluk túlnyomásos térből, vagy csővezetékből a levegő kibocsátására szolgálnak, de a túlnyomás megszünte után a levegő visszaáramlását megakadályozzák. Légtömör zárás azonban a TKZS típusjelű zsaluval nem valósítható meg. Nem alkalmazható olyan helyiségekben, berendezésekben, ahol a légszállítás kimaradása életveszélyt okozhat!


TERMOVENTILÁTOROK

Az elsősorban ipari és mezőgazdasági felhasználású légfűtő berendezésekben a levegő felmelegítése a készülékekben elhelyezett hőcserélővel történik. A hőcserélők víz vagy gőz hőátadó közeggel működhetnek.

TRA típusjelű termoventilátorok

Általános légtechnikai célra tervezett TRA típusjelű axiális termoventilátor család nemcsak jó fajlagos jellemzőkkel rendelkezik, hanem akusztikai tulajdonságai is kedvezőek.A TRA termoventilátorok három nagyságban, nagyságonként egy- illetve kétféle villamosmotorral, összesen öt típusváltozatban, szabadon szívó és kifúvó kivitelben, a szívóoldalon védőráccsal, a nyomóoldalon állítható kifúvózsaluval készülnek. A csendes üzem és a teljesítményhez képest kis készüléksúly lehetővé teszi felszerelésüket könnyűszerkezetes épületekben is. A fűtőközeg maximális nyomása 16 bar, hőmérséklete 180ºC lehet. A friss és visszakeringetett levegő megfelelő arányú keverése céljából kiegészítő elemként - külön megrendelésre - keverőszekrényt is szállítunk.

TRC típusjelű termoventilátorok

A TRA típushoz hasonló légtechnikai célra tervezett TRC termoventilátorok három nagyságban egy- illetve kétféle villamosmotorral, összesen öt típusváltozatban készülnek. TRC-A típus: szabadon szívó és kifúvó, visszakeringetett levegős üzemmódra alkalmas. TRC-N típus: kifúvó csővezetékbe csatlakoztatható.A csendes üzem és a teljesítményhez képest kis készüléksúly lehetővé teszi felszerelésüket könnyűszerkezetes épületekben is.
A termoventilátorok beépítését tipizált csatakozóelemek könnyítik meg. Szívóoldali konfúzor idom, keverőszekrény, szívóoldali vitorlavászon rezgéscsillapító, eső ellen védő fix zsalu és ellenkeret, nyomóoldali átmeneti idom, nyomóoldali vitorlavászon rezgéscsillapító.